fredag 2 februari 2018

Helgens meny plockad ur frysen.

Det mesta som vi behöver finns hemma. Bekvämt och bra. Rotade fram en bit älgkött ur frysen och det blir lördags middag, vi får köttet från de som har jakträtten på vår mark och vi tar tacksamt emot. Vi jagar ju inte själva så detta är ett bra sätt att få fint kött. Marinerar älgköttet i rödvin, steker den sen och äter köttet tillsammans med
duchessepotatis, smörfrästa bondbönor + gula kantareller. vitlöksbröd och nåt glas vin till. Hönsen har lagt två ägg de senaste dagarna så vi unnar oss duchessemos på både potatis och rotselleri. Allt finns hemma. Vi har tre frysar och de är alla välfyllda med det som vi och gården producerat under 2017. 

På söndag blir det en god lasagne på saker jag hittat i frysen. En påse smuliga kålblad, en påse snålröra (sök på det hos Skillnadens trädgård eller på nätet) Snålröra är mycket användbart och består enbart av grönsaker och eller rotsaker. Hittade också en påse med tomat och kycklingröra. Detta blir grunden i min lasagne tillsammans med höstkantareller och lök. Det lär bli över och det blir då matlåda på måndag och ev rester läggs i frysen till en gång när jag inte orkar laga mat. Pasta, mjöl och mejerier köper vi naturligtvis. Likaså kryddor, salt och socker. Jag bakar allt bröd och gör eget örtsalt och tar vara på så mycket av kryddorna jag kan i köksträdgården. Ett litet självhushåll helt enkelt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar