Två gånger så har jag kunnat fylla min 10 liters gryta med härliga tomater den senaste veckan. Det har blivit en slät tomatsås när den kokat ner sig till ungefär hälften. Tomater innehåller
ju som bekant mycket vatten och det är det jag kokar bort. Så neutral smak som möjligt så såsen passar till många olika rätter som ska lagas i höst och vinter. Medans man väntar på att allt ska reduceras så kan man ju passa på att sitta på rumpan en stund och pyssla. Jag har lagt upp masker till en ny stickning. En enkel poncho tänkte jag mig. Vi får se hur det ser ut när det är färdigt.
Jag gillar att leka med olika fibrer och blanda garner med olika struktur eller jag gillar ALLA garner! Här är det ett grönt ullgarn, mjukt. mycket finull i det. Sen är det en grön tråd av lin och en grå av angora från mina angorakaniner som jag förut hade ett större gäng av. Sen har jag lekt lite med grönfärgade lammulslockar från gotlandsfår och gjort ett litet knasgarn. Det är det roliga med att spinna själv, det finns inga gränser.
Och så skulle det lagas mat så det fick bli nåt snabbt. Några trötta brödskivor las i en stekpanna med het olja. Fick sig lite färg på båda sidor, en skvätt salt, peppar. På med halvmosiga tomater från tomatsåskokningen. Jag toppade brödet med tomaterna och knäckte sen några ägg i mellanrummen mellan brödskivorna. Ströslade ut vaxbönor som jag skurit ner i lite mindre bitar. Lite mer kryddor. Låt pannan stå på plattan tills äggen koagulerade (låg värme), då på med riven ost och ställ allt i ugnen tills osten smälter. Under tiden så körde jag ner en gurka i mixerna och blandade ihop en tzatziki. Enkel mat som är nyttig och god. Innan servering så tryckte jag ner tunna skivor av kokt skinka i rätten.
ju som bekant mycket vatten och det är det jag kokar bort. Så neutral smak som möjligt så såsen passar till många olika rätter som ska lagas i höst och vinter. Medans man väntar på att allt ska reduceras så kan man ju passa på att sitta på rumpan en stund och pyssla. Jag har lagt upp masker till en ny stickning. En enkel poncho tänkte jag mig. Vi får se hur det ser ut när det är färdigt.
Jag gillar att leka med olika fibrer och blanda garner med olika struktur eller jag gillar ALLA garner! Här är det ett grönt ullgarn, mjukt. mycket finull i det. Sen är det en grön tråd av lin och en grå av angora från mina angorakaniner som jag förut hade ett större gäng av. Sen har jag lekt lite med grönfärgade lammulslockar från gotlandsfår och gjort ett litet knasgarn. Det är det roliga med att spinna själv, det finns inga gränser.
Och så skulle det lagas mat så det fick bli nåt snabbt. Några trötta brödskivor las i en stekpanna med het olja. Fick sig lite färg på båda sidor, en skvätt salt, peppar. På med halvmosiga tomater från tomatsåskokningen. Jag toppade brödet med tomaterna och knäckte sen några ägg i mellanrummen mellan brödskivorna. Ströslade ut vaxbönor som jag skurit ner i lite mindre bitar. Lite mer kryddor. Låt pannan stå på plattan tills äggen koagulerade (låg värme), då på med riven ost och ställ allt i ugnen tills osten smälter. Under tiden så körde jag ner en gurka i mixerna och blandade ihop en tzatziki. Enkel mat som är nyttig och god. Innan servering så tryckte jag ner tunna skivor av kokt skinka i rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar