Ja då var det dags igen för en ny omgång av Mandelmanns. Man kan tycka mycket om programmet, om paret men jag tittar i alla fall. Jag gillar dem men har lite svårt för tv 4 as pluttinuttiserande av bondeliv och självhushållartänket. Men programmet är med största säkerhet inte gjort för mig utan för den breda massan som vill ha en verklig
Emilversion av en liten gård, ett hemman där hönsen går fritt och lammen bääar. Inget fel i det men detta med självhushåll går djupare än så för oss som lever den drömmen. Vi på vår gård kommer aldrig att kunna ta in vårt eget foder till djuren eller odla vår egen säd. Det är heller inget som vi är intresserade av. Det kräver en betydande maskinpark och det är vi inte villiga att investera i. Det fungerar så bra så att köpa foder av andra producenter. Men mala eget mjöl det ska jag göra. Det är vad jag önskar mig i födelsedagspresent i sommar. En liten kökskvarn med kapacitet för minst nåt kilo mjöl år gången. Men det tar vi senare. Nu skulle det handla om Mandelmanns. Eller mitt tvförhållande till dem.
Jag gillar dem och jag har tid i kväll att sitta klistrad och titta. Jag har en busenkel paj på gång lagom till programmet. Är det fest så är det. Våra vinterförvarade äpplen kommer väl till pass en sån här dag då man rotar i skåpen efter nåt festligt till kvällen
Busenkel äppelpaj.
En smord form.
Ett eller två lager tunnskurna äppelklyftor, bitar.
Sockra så mycket du behöver över äpplena
Kanel, kardemumma om så gillas
Täck äpplena med vetemjöl, jag använder 1 1/2 dl till den lilla form som jag använder i kväll.
Över mjölet fördelas 1 1/2 dl havregryn.
Skiva sen 150 g smör över och in i ugnen för att gräddas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar