https://www.koket.se/pannbrod-mandelmanns-enkla-recept
Jag skulle igentligen baka vanligt matbröd men upptäckte att jästen var slut hemma, så det fick bli en kär gammal
vän pannbrödet istället. Mandelmans recept kräver 25 g jäst men jag bytte ut det mot 1 tsk bakpulver och lite mer av hjorthornsaltet. Hoppade över honungen och tog det sista av mitt smör vilket var ca 25 g istället för 50 g som det står i receptet.
Det blev bröd även av min deg, pannbröd är ju godast när det är nygräddat så det är inget jag gör mycket av utan nu klarar vi oss på detta bröd några dagar tills vi handlat.
Nämnde jag att det är väldigt gott också? Man måste alltid provsmaka. En liten bit bröd, smör, flingsalt och ärtskott
Dagens väder har varit alldeles utmärkt. En aning kyligare och sol, den var det riktigt trevligt att se igen. Omkring +2 under dagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar