söndag 11 februari 2018

Man blir varm och hungrig av surved.

Lördagen spenderade vi utomhus, Det var vedhantering på schemat. 10 kubik lätt fuktig ved flyttades från en plats till en annan. Den måste in och torka i en vecka innan den kan användas. Den har legat lite dumt denna höst och vinter men ingen hade väl räknat med
att det skulla regna varje dag sen augusti. Och den fuktiga hösten har gjort att vi eldat något mer än vi brukar. Efter en sån här heldag så är en stor portion varm mat välkommet och lunchen blev dessutom lite sen eftersom vi inte ville avbryta när det gick så bra att jobba undan. Vi tog hjälp av lilla Blå, vår traktor. Den har sina begränsningar men ploga snö, dra och putta på saker är den bra på så med skopan lyckades vi skyffla in veden där vi villa ha den och resten tog vi för hand. Ett rejält lager la vi upp i pannrummet att ha i reserv. Där kan den torka i fred och vi har ett extra lager om vi skulle behöva. Eldar man med ved och har egen skog så kretsar mycket kring detta. När jobbet var klart så var det rart att fylla magen med stekt fläsk, potatis och de sista morötterna från jordkällare (de blev snålt med morötter i år) sen ett rejält lass med bruna bönor. Tyvärr inte egna bönor då mina sådder av kokbönor misslyckades totalt förra året. Så jag har köpt kokbönor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar