måndag 19 februari 2018

På tallriken ligger gårdens produktion.

Stuvat om lite i bloggen. Breddat formatet, större bilder från och med idag och en ny bakgrund. Får se hur jag trivs med detta. Ville ju egentligen försöka att hålla bloggen ganska enkel just för att jag inte kommer att ha tid att hålla efter den senare sen i år när odlingsäsongen och arbetet med djuren drar igång på allvar. I går startade jag
min lilla kläckare. Om 21-23 dagar så har jag förhoppningsvis ett litet gäng med nykläckta grönvärpare i den om allt går som det ska och tuppen gjort sitt jobb.

På tallriken igår låg vårt arbete med djuren och köksträdgården sen förra året. Så otroligt tillfredställande. Kalkonfärsbiffar med en burk snålröra i (zucchini, tomat och lök) Till dem ett mos på palmkål, potatis, inlagd paprika och rotselleri. Som tilltugg: några skivor saltgurka och ärtskottsklipp. Senapen är det enda vi inte gjort själva. Just nu så händer det inte så mycket här på gården. Det är ett lätt frostigt läge med ett tunnt lager snö överallt vilket gör att vi sitter mest och smider planer inför nästa år, det blir inte så mycket gjort utomhus. Men det ska bla byggas en rök, stängslas in betesmark och så ska växthuset byggas klart. Och så vill ju jag ha ett växthus till eller en tunnel. Sen spånar vi på minst 10 andra saker som vi vill göra här på gården men vi tar dem en i taget. Är ju ofta så att man vill mycket men livet kan komma i vägen. Det hindrar i och för sig inte mig från att ha en lång önskelista. 







































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar