Nåt som är jätte enkelt, billigt och gott är en form av råraka eller en blandning av en råraka och raggmunk.
Tre stora potatisar (gärna en fast sort) i detta fallet blev det Amandine som vi fortfarande har gott om i vår jordkällare.
Tre stora ägg, jag tog kalkonägg denna gång.
Riv potatisen och blanda den med äggen, salt och nymalen peppar.
Vill man så är det gott att ha lite strimlad lök i smeten.
Matlagning är till för att experimenteras med.
Klicka ut smeten i lagom stora plättar i het panna med rejält med olja eller smör. Jag brukar platta till dem lite så de är nån halvcentimeter tjocka. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Tre stora ägg, jag tog kalkonägg denna gång.
Riv potatisen och blanda den med äggen, salt och nymalen peppar.
Vill man så är det gott att ha lite strimlad lök i smeten.
Matlagning är till för att experimenteras med.
Klicka ut smeten i lagom stora plättar i het panna med rejält med olja eller smör. Jag brukar platta till dem lite så de är nån halvcentimeter tjocka. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Jag äter dem i dag med enbart lingonsylt men smaken är som baken vill man ha fläsk till eller nåt annat så tar man det. Jag brukar salta lite på dem innan sylten läggs på om jag skippar fläsket. Den sats jag gjorde räcker till minst 2 personer, kanske tre beroendes på hur glupsk man är. Och de är lika goda kalla och då kan man göra en lyxvariant med olika topping som den klassiska creme fraichen, rödlök och löjrom.
Så sagolikt gott!
Riktig snöskottarmat oavsett topping.
Så sagolikt gott!
Riktig snöskottarmat oavsett topping.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar