Föreläsningen med tomatgurun Åke Tredesson igår var väldigt trevlig och inspirerande. Alltid roligt att lyssna på kunniga personer som kan prata förstånd med oss som lyssnar. Är jag sugen på att odla ännu mer tomater, ja! Vill jag testa flera sorter, ja! Är det fortfarande vinter ute, ja!
Alltså så fick det bli en påse
med frysta tomater från förra året och en bit lamm, rätt ner i järngrytan tillsammans med lök, vitlök. salt och kryddor. Till detta så fick det bli ris med hackad persilja också från förra årets skörd. Det blev väldigt gott och mättande. Det gäller nu att härda ut ytterligare en tid innan vi kan kalla det för vår, det som vi ser här utanför fönstret. Det går så otroligt långsamt. Denna sega vinter som vägrar att släppa greppet.
med frysta tomater från förra året och en bit lamm, rätt ner i järngrytan tillsammans med lök, vitlök. salt och kryddor. Till detta så fick det bli ris med hackad persilja också från förra årets skörd. Det blev väldigt gott och mättande. Det gäller nu att härda ut ytterligare en tid innan vi kan kalla det för vår, det som vi ser här utanför fönstret. Det går så otroligt långsamt. Denna sega vinter som vägrar att släppa greppet.
"Att odla mat är den viktigaste hobbyn man kan ha"
Åke Trudesson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar