onsdag 28 mars 2018

Tunn lammbringa som revbensjäll.

I går kväll åt vi lammbringa i ugn, men ingen urbenad rulle utan vi äter det mer som revbensjäll och det är så gott. Ytterligare en lammdetalj som många kanske inte köper men som är värd att laga. Det är mycket smak i den här styckdetaljen tycker jag.
Jag sjuder den i buljong 10-15 minuter och sen får den gå i ugnen med en go glaze, gärna lite kryddig och söt. I mitt uppkok har jag gul lök, vitlök, egen torkad grönsaksbuljong, lagerblad, salt peppar och en titt i skåpen om jag hittar nåt annat gott som kan ge smak. Denna gång mortlade jag några enbärspepparkorn som vi plockade i vintras > här!
Känns fint att kunna använda sånt som naturen ger en gratis. Man behöver bara utsätta sig för lite stick i fingrarna och en del frisk luft medans man plockar. 
Försvinnande gott :) 
Till den glacerade lambringan så blev det klyftpotatis i rätt så tunna klyftor, sorten Connect är god i ugn med lite olja. Två majnäser med ägg från hönsen. En gukmajonäs, resterna av den vi hade vid korvgrillningen och en majonäs med färsk basilkia i, den växer bland övriga plantor under extra ljuset.

Tallrikarna blev soprena!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar