Det är något alldeles speciellt med den första alldeles nyklippta gräslöken varje år. Det markerar på något sätt att säsongen har börjat igen. Även om man odlar året om eller i alla fall har tillgång till grödor ute i växthus och kökslanden så växer de ju inte under de mörkaste och kallaste månaderna, de är ju mer en form av förvaring av grödorna. Men nu när ljuset och värmen återvänder så sätter naturen fart och det första som kommer upp är vitlöksblast och gräslök.
I dag grillade vi en bit lammytterlår och till det åt vi en fräsch potatissallad av potatisen vi har kvar i källaren, lite köpt youghurt och massor av gräslök från landet. För att runda av syran i youghurten och äppelvinägern jag hade i så blandade jag i hemgjord majonäs. Det finns fortfarande bondbönor i frysen så det var givet att såna fick vara med i måltiden. God mat en skön vårdag.
I dag grillade vi en bit lammytterlår och till det åt vi en fräsch potatissallad av potatisen vi har kvar i källaren, lite köpt youghurt och massor av gräslök från landet. För att runda av syran i youghurten och äppelvinägern jag hade i så blandade jag i hemgjord majonäs. Det finns fortfarande bondbönor i frysen så det var givet att såna fick vara med i måltiden. God mat en skön vårdag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar