De sista vaktlarna har plockats upp ur frysen. Nu har vi inte längre några vaktlar kvar här på gården varken levande eller förädlade till mat. Det har varit en trevlig bekantskap att ha dessa små söta fåglar under åren. Som mest så hade vi en flock på 25 stycken i en
stor voljär. Ett par tre tuppar och resten hönor. Vi har njutit av deras goda små ägg och slaktat ur överskottet av kläckta kycklingar. Främst de som visat sig vara tuppar. Men nu har jag bestämt att jag inte vill ha vaktlar längre. Främst för att jag tycker att de kräver lite väl dyrbart foder i gengäld mot vad de omsätter i bidrag till ett självhushåll. Goda små ägg visst och vaktelkött är inte likt något annat kött, det är väldigt gott men när jag räknar på vad det kostar att hålla dem så är det ingen bra ekonomi för mig.
Så till lunch blev det i dag de sista vaktlarna, stekta i stekpannan och en go röra till, plus pasta och bondbönor. Tänk att hitta en liten påse bondbönor nästan längst ner i frysen. Lyx, den här årstiden!
I dag har jag sått ett 60 tal bondbönor i godislådor av plast och ställt i växthuset. De kommer att börja gro när temperaturen är den rätta. Ljuset finns redan men nu väntar vi på värmen. Gårdagens utlovade klass 1 varning och snöfall blev faktiskt inte så farligt. Mitt hjärta jublar och hela jag tackar och bockar för det.
Och så lös jag ankäggen igen en snabbis och fick plocka bort ett men de andra 9 såg jättefina ut. Full fart i dem på väg mot att bli små ällingar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar