Fyra kalkonhönor slaktades i går. Hönorna är betydligt mindre än tupparna men det ger oss ändå ett bra tillskott av kött. Jag styckade upp dem igår. Sparade några lår men ska i dag
göra färs av det mesta. Lever och hjärta fryser jag tillsammans och muskelmagarna i en egen bytta. I den vita bunken ligger det som ges till hundarna och det är denna gång halsarna, gumpen och en del skinn och fötterna. Skinnet är fett så det ges med måtta. Använder man för mycket skinn i färsen så blir den liksom fet kornig, grynig och inte alls god så jag tar bara lite skinn med när jag mal färs.
göra färs av det mesta. Lever och hjärta fryser jag tillsammans och muskelmagarna i en egen bytta. I den vita bunken ligger det som ges till hundarna och det är denna gång halsarna, gumpen och en del skinn och fötterna. Skinnet är fett så det ges med måtta. Använder man för mycket skinn i färsen så blir den liksom fet kornig, grynig och inte alls god så jag tar bara lite skinn med när jag mal färs.
5.2 kg fin färs att göra god mat av tillsammans med alla goa grönsaker som kommer i vår köksträdgård. Det känns fint att kunna äta kött som jag vet kommer från djur som haft det bra tills slaktdagen.
Att få vara ute fritt varje dag och kunna röra sig över ett stort område det är livet det för en kalkon. De är betande, vandrande djur som mår bra av att röra på sig och känna samhörigheten i en flock.
Att få vara ute fritt varje dag och kunna röra sig över ett stort område det är livet det för en kalkon. De är betande, vandrande djur som mår bra av att röra på sig och känna samhörigheten i en flock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar