måndag 20 augusti 2018

En röd paprika möter mina ögon i växthuset.

Det är med ett brett leeende jag lägger fram morgonens frukostgrönsaker på skärbrädan. Jag älskar att bygga mina frukostmackor men en massa goda saker. I morse knep jag den första
röda paprikan i växthuset och jag ljuger inte jag kunde nästan känna hur det vattnades i mun när jag luktade på den, paprika. Denna grönsak som finns i alla grönsaksdiskar och som vi tar så för given. Att den tar väldigt lång tid på sig är det få som vet men så är det. Det är en långsam gröda och den borde vara betydligt dyrare än vad den är ute i handeln. Speciellt om den är röd. 
Paprika och chillifrön sådde jag i januari eller om det var februari. När de grott så placerades alla krukor under extraljus och jag försökte hålla plantorna korta, knubbiga och vid liv. En omplantering i större kruka och när frostrisken var över så sattes de ut i växthuset. Där har de sen stått och vuxit på sig, blommat, blivit pollinerade och bildat små frukter.
Länge länge så har det hängt fina gröna paprikor på plantorna som nu är fullstora men först idag så fick jag syn på en röd. Det var värt att vänta på den så god som den var. Paprika är lättodlad, värme, vatten, näring och tålamod är det enda som krävs.

Man får inte ha bråttom när man odlar paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar