torsdag 2 augusti 2018

Lagra hushållsost.

I dag genomför jag en smaktest, inte av tomaten även om den också är väldigt god och det är första året jag odlar denna. Cherokee purple, en stor vacker amerikansk söt bifftomat som mognar rätt sent och kanske inte är så jätterikgivande men så god att den kommer att odlas nästa år också. Står att den odlas i växthus men denna sommar hade det ju absolut fungerat att ha den på friland. Men nu gällde smaktestet
osten. I mars så köpte jag två stora ostar på 2 kg vardera och ställde in i jordkällaren. Tanken var att lagra dem för att få mer smak på dem. Inplastade billiga hushållsostar smakar ju annars just ingenting och är ingenting jag tycker om. Jag har hört om folk som lagrar dessa ostar hemma i kylskåpet och som säger att de blir väldigt goda. 

Nu har jag testat och wow, det är ju en hit. Som mellanlagrad greve i smaken efter 5 månader i vår jordkällare som nu under denna extremt varma sommar inte har kunnat hålla tillräcklig kyla. Minst 15 c har jag sett att det varit där nere vid några tillfällen. Men det verkar inte ha bekymmrat osten som legat inplastad i obruten originalförpackning. Den har ändrat sin form lite men den största förändringen är att den smakar ost, god ost! Detta kommer vi att göra flera gånger då vi snubblar över billig ost. Jag har även två stycken billiga korttidslagrade greve ostar i jordkällaren. Tänkte låta dem ligga länge än.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar