Redan i våras sa guben att han var sugen på taccos, för det var så längesen. Du får vänta tills tomaterna är mogna sa jag lite halvt på skämt och sen har vi båda glömt. Men nu när tomaterna sen länge mognat så bestämde vi oss för en taccokväll. I skafferiet hittade jag en plastpåse med hårda taccoskal, bäst föredatum 2014! Ja de smakade precis som nya så det säger en del om innehållet i de skalen förmodligen. Såna köper vi nog inte igen. Men vi köpte
en påse kryddmix, en gräddfil och ett paket med mjuka taccosbröd. Det var inte förrns vi var på väg hem som jag insåg att jag redan hade alla kryddor hemma och kunde gjort min egen mix, men men. Resten av ingredienserna kommer från gården och det blev riktigt riktigt bra.
en påse kryddmix, en gräddfil och ett paket med mjuka taccosbröd. Det var inte förrns vi var på väg hem som jag insåg att jag redan hade alla kryddor hemma och kunde gjort min egen mix, men men. Resten av ingredienserna kommer från gården och det blev riktigt riktigt bra.
Kalkonfärs, hackade tomater, het tomatsalsa med vitlök och chili (egen odlad förstås) Grön bondbönsröra med vitlök och olja (det recceptet finns här i bloggen) tunnstrimlade färsk lök, sötmajs, rivna ostskalkar från köpeost som jag förvarat i frysen, picklad färsk vitkål. Picklat den med egen äppelcidervinäger.
Den första tuggan, himelskt god!
Inga köpesåser med konstigt innehåll, inga grönsaker som åkt jorden runt förutom vinet och salt och peppar. Vi gör vårt bästa för att äta bra och gott och spara på vår miljö så gott vi kan. Nästa gång bakar jag eget taccobröd, för det är nåt med de har köpebröden som gör dem en smula äckliga. Det är fyllningen som är god. Kanske kan jag övertala guben om att vi ska ha runda fina salladsblad som bröd istället?
Taccoskvällar är numera vardagsmat för oss svenskar men för oss som så sällan äter det så blir det lite som den första skinkmackan till jul. Nåt vi verkligen uppskattar. Ska vi äta taccos oftare så får vi anpassa innehållet efter vad som finns hemma i gårdens skafferier. Och det är ingen uppofring, det är en utmaning. Man får tänka ett varv till och vara lite kreativ helt enkelt. Att inte bara ta för givet att affärerna skall finnas tillgängliga med samma sortiment året runt efter våra nycker. Det är bra att ta sig en funderare ibland. Vad kostar det egentligen av jordens resurser att jag ska ha guacamole på bordet eller färska tomater och vem betalar priset för det?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar