Det kan vara små vardagliga saker eller helt nya ämnen. Jag är nyfiken och vill pröva på många saker innan mitt liv är över. Det man lär sig behöver ju inte vara så stort eller pretentiöst. Det räcker
med att testa nåt nytt bara. Vi fick väldigt mycket slanggurka förra året och jag prövade att frysa ner riven gurka. Hel hade det nog inte blivit nåt annat än en smetig sörja i upptinat tillstånd, tror jag. Jag tinade upp en liten påse riven gurka igår till maten och kramade ur det mesta av vattnet. Förvånande nog var det en väldigt fin konsistens på gurkan och den hade kunnat användas till tsatsiki. Nu blev det ris med riven gurka, broccoli och några skedar majonnäs till en köpt bit rökt lax. I år om det blir mycket gurka så ska jag riva den och frysa, den blir då helt klart användbar även vintertid när slanggurkans tid i köksträdgården sen länge är förbi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar