Jag hann skura halva växthuset igår och har nu på morgonen gjort klart resten. Lite av en milstolpe inför årets odlingsäsong. Nu är det bara att röja undan bland alla byttor, krukor och en massa annat som man samlar på sig. Det mesta jag använder är
återbrukade eller loppade grejer och jag har lite för svårt att slänga bra att ha saker även om de sen länge har passerat gränsen för vad som är bra att ha. Så varje vår är det bra att jag gör åtminstone ett försök att rensa. I går gjorde jag en tsatsiki till maten vi åt på lunchen. Att frysa gurka var ju ett test förr året. Vi fick mycket slanggurka i växthuset och hann inte äta upp allt så jag testade att riva, krama ur lite vätska och frysa. Det kan rekommenderas. För den som inte odlar och har som mål att försöka klara sig på det man själv producerar förstår kanske inte den lyxiga känslan av att äta tsatsiki nu. Men det finns ju inga gurkor, inget växer ju än så för oss så var det som att stoppa lite sommar i munnen. Väldigt uppskattat. Det roliga var att vi hade folk här på lunch, såna som handlar grönsaker i affären och de hade aldrig ätit en tsatsiki som smakade så mycket gurka som den vi åt igår. Det måste ju hänga ihop med råvaran, så absolut pinfärsk innan infrysning.
Senare på kvällen när jag duschat av mig dagen lort och satt på mig bekväma mysbyxor så unnade jag mig ett glas rabarbercider från jordkällarens förråd. Bubblande, läskande och gott.
Trevlig fredag på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar