fredag 3 maj 2019

Första skörden 2019

Löken, hur blir det med löken i år? Förra året så torkade den bort och blev både pyttig och en snål skörd. Jag täckodlade men glömde helt bort att vattna vilket hade behövts lökens sista tid i juli då den
växer till ordentligt. I år har våren än så länge varit torr. Förra året klippte jag ner gräslöken i små bitar och vi har använt den löken i vinter till matlagning men jag har inte varit nöjd med den. Lite torr och tråkig så i år prövar jag nått nytt.
Jag kör gräslöken i mixern med lite vatten till en lökröra och fryser in. Bra att ha om den röda och gula löken skiter sig i år igen. Plattar man ut påsarnas innehåll så kan man öppna dem och bryta av så mycket man behöver när man ska laga mat eller baka, för lök är väldigt gott i bröd också.

Jag tänker använda lökmojset i färs, till pasta, smör, bröd, på nykokt potatis, i potatismoset, i en omelett, att gnida in kött eller fisk med. Ja överallt där man kan ha lök kan man nog ha detta. Jag gjorde ett test med mojset genom att gnida in en fryst tupp med ett rejält lager av gräslöksmojs som jag kört i beredaren med olja. Lät tuppen gå på 100 c i  ugnen i flera timmar. Sen åt vi den med rostat bröd + örtsmör, sallad och keso. Det blev så BRA!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar