Bloggbilderna blir så härligt gröna den här perioden i odlandet. Bladgrönsakerna frodas verkligen i det lite kyligare väder som vi har men i dag var det dags för den allra sista spenaten att skördas. Nu håller de nämligen på att gå i blom. En av ankorna hann att gena genom pallkragen med blandat grönt bla spenaten som jag skulle skörda. Nåja, det mesta gick att använda.
Det blev lite drygt 2 kg färdig spenat i 200 g portionsförpackningar till frysen
Kvar i pallkragen står salladen som tryckts undan av spenaten. Den fick lite gödning så nu kommer den att sträcka upp sig och bre ut sig som den ska.
Guben och jag bestämde att vi skulle grilla på kvällen så jag passade på att skörda sparris, färsk vitlök, lite libbsticka och en näve med salvia. Det är ju faktiskt därför vi odlar, för att kunna äta riktigt god och nyttig mat.
Guben beställde en grillbricka och jag slängde ihop sparris, förkokta potatisar och allt det andra som jag tagit med mig upp från köksträdgården. Vi grillade allt det gröna i knyten där jag la ner bitar av ett kryddsmör jag gjorde förra året på kajplök (jag måste verkligen hitta nåt bättre än stanniol när vi grillar) sen blev det lamkotletter och ett fräscht grönt nyskördat salladshuvud och en bit halloumi som vi håller på att lära oss att tycka om. Denna gång gick det bättre men den hade nog behövt ligga lite längre på grillen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar