Stuttgarter riesen är en trevlig lök. Väldigt poppis att odla, lätt odlad och god. I år hoppas jag att den trivs bättre än förra året. De frön jag sådde då grodde fint och såg fina ut när jag ställde ut dem i växthuset i väntan på sin bädd på friland. Men sen kom ju aldrig vårvärmen ordentligt och
när jag planterade ut dem så stod de länge liksom bara där som små strån. Inget hände. Så vi åt dem som salladslök istället och som tur var så hade jag köpt sättlök också, både gul och röd och den blev kalasfin. Jag kör samma recept i år. 180 små lökfrön av sorten Stuttgarter riesen sådda i kluster om tre i gamla äggkartonger. Hoppas det blir en bra sommar för dem i år. Jag garderar mig med ett kilo gul sättlök och ett kilo röd så blir vi förhoppningsvis inte utan lök i höst och vinter.
Utanför fönstret då vräker snön ner. Termometern visar 0 grader.
när jag planterade ut dem så stod de länge liksom bara där som små strån. Inget hände. Så vi åt dem som salladslök istället och som tur var så hade jag köpt sättlök också, både gul och röd och den blev kalasfin. Jag kör samma recept i år. 180 små lökfrön av sorten Stuttgarter riesen sådda i kluster om tre i gamla äggkartonger. Hoppas det blir en bra sommar för dem i år. Jag garderar mig med ett kilo gul sättlök och ett kilo röd så blir vi förhoppningsvis inte utan lök i höst och vinter.
Utanför fönstret då vräker snön ner. Termometern visar 0 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar