Jag tröttnar nog aldrig på att fotografera ägg, de är så otroligt vackra. Runda, släta och de finns i många fina färger. Först ut att börja värpa i år är
några av våra damer som värper pastellkarameller.
Men igår fick vi också vårt första ankägg för i år och vårt första kalkonägg. Det firades med en äggpanna. I en sådan kan man ju blanda allt möjligt. Vi hade rester från gårdagen så två finhackade lökar, skuren kokt potatis, kålblad från frysen och en korvsnutt kvar av våra bekantas urgoda fårkorv + goa kryddor och salt (jag tog av vårt örtsalt och stötte även enrisbär, de blå jag plockade för ett tag sen) förutom vitpeppar. Sen är det bara att hälla över en äggstanning över de ingredienser som fått gå mjuka i den varma pannan. Dra ner värmen rejält och låta äggstanningen sätta sig. Man kan ha in pannen i ugnen också men nu var spisen redan varm så då körde jag på det denna gång. Lättlagat och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar