måndag 26 februari 2018

Fransk dragon till bearnaisesåsen.

Äggvita till frysen, gulan blev en skål med bea. Att förvara färsk fransk dragon i ättika är supersmart.

Oavsett om du odlar din franska dragon själv eller köper en kruka med färsk på affären. Det bästa sättet att ta hand om den när den gjort sitt är att repa
av bladen och lägga dem i en burk men ättika 12%. Ättikan skall täcka bladen och burken ska ha lock. Efter bara någon vecka så doftar det bearnaise när du skruvar av locket och du kan fortsätta att lägga i nyskördade blad i burken så länge du har tillgång till dem. Dragonen håller sig fin i och användbar i burken hur länge som helst. Du behöver bara fiska upp ett par blad, finhacka dem lite och ta med ättikan som syra när du slår bean. Någon matsked eller två räcker till ett par dl bearnaisesås. Glöm bara inte att det skall vara fransk dragon, den ryska smakar hö.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar