Vi har ett fantastiskt rum i huset. Ett sådant som förr titulerades salen, stora salen eller matsalen. Med ett härligt ljusinsläpp från tre håll och stora fönster så blir det fort en vårig och varm känsla därinne. Från och med någonstans i början på januari,
alltså direkt efter julkalasen så byter det fina rummet skepnad och förvandlas till en prylbod slash här ställer vi allt sånt som är i vägen. Det sker inte med engång utan detta rum transformeras så sakteligen intill ett fullständigt kaos. Jag har tillexempel både julduk och en löpare kvar på bordet... Förvanlingen börjar med att jag ställer upp mitt förodlingsbord och hänger upp lysrören i taket över detta. Sen är cirkusen i full gång. Det bordet fylls snabbt på av nya sådder kontenuerligt och tanken var detta år att en hel del av dem skulle ut i varmbänken (som ej blev av i år) och på så sätt frigöra plats åt det som sås senare. Nästa utplantering blir i växthuset och då kan ytterligare nya sådder göra när det finns plats. Och så håller det på fram tills maj ungefär, lite beroendes på hur kallt det är. Tomater och chili och gurksläktet är de som jag sätter ut sist med tanke på ev bakslag och frostrisk.
alltså direkt efter julkalasen så byter det fina rummet skepnad och förvandlas till en prylbod slash här ställer vi allt sånt som är i vägen. Det sker inte med engång utan detta rum transformeras så sakteligen intill ett fullständigt kaos. Jag har tillexempel både julduk och en löpare kvar på bordet... Förvanlingen börjar med att jag ställer upp mitt förodlingsbord och hänger upp lysrören i taket över detta. Sen är cirkusen i full gång. Det bordet fylls snabbt på av nya sådder kontenuerligt och tanken var detta år att en hel del av dem skulle ut i varmbänken (som ej blev av i år) och på så sätt frigöra plats åt det som sås senare. Nästa utplantering blir i växthuset och då kan ytterligare nya sådder göra när det finns plats. Och så håller det på fram tills maj ungefär, lite beroendes på hur kallt det är. Tomater och chili och gurksläktet är de som jag sätter ut sist med tanke på ev bakslag och frostrisk.
Men i år är det nog värre än vanligt här inne, inte bara pågrund av att våren är sen men vi har en pågående just nu vilande renovering av ett torp på gång och saker som jag sedan vill inreda torpet med har hamnat här inne, vi hänger också tvätten här... förvarar potatis i både hinkar och kartonger. Bordet rymmer också ett färdiglagt 1000 bitars pussel and so on i all oändlighet känns det som.
Det är inte långt kvar till påsk och då ska detta rummet vara redo att ta emot en fin påskmiddag med gäster. Var börjar man?
Phu! En bit på väg. Några kartonger med gubbens böcker och lite annat, fixa till lampan som ser ut som efter ett bättre party, försöka att skuffa undan midsommarpotatisen i de röda hinkarna någonstans.
Sen så kan vi önska både påsken och gästerna välkomna.
Det kommer att bjudas på lamm och ägg, massor av ägg.
Sen så kan vi önska både påsken och gästerna välkomna.
Det kommer att bjudas på lamm och ägg, massor av ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar