tisdag 20 mars 2018

Rådjurskött.

Här om dagen så kom jägarna förbi med lite rådjurskött till oss. Jag var inte vid dörren så jag hann inte förhöra mig om vad det var för gott de levererade men min gissning är en stek (bakdel) och en sadel. Känns ju oerhört lyxigt
att få kött som skjutits här hemma vid och jag har inte ett dugg dåligt samvete över att jag äter det. Viltkött är väldigt gott och jag ser det hellre på tallriken än falukorv, även om jag också äter det. Detta rådjur har ju i alla fall under sin livstid gått fritt i skogen. När jag får en sån här gåva så börjar jag genast att googla runt på vad jag ska göra för gott av denna möjlighet denna gång. Man vill ju verkligen göra köttet rättvisa och på nåt sätt hedra den som fått sätta livet till genom att göra så bra mat som möjligt. Sadeln har jag vigt åt en middag med goda vänner längre fram i sommar. 

Tänk att sitta ute en ljum kväll, äta och dricka gott medans man samtalar. Sommaren har just nu aldrig känts längre bort...

Den stora steken får jag grunna lite på, kanske är detta sparken i baken att nu bygga den där röken jag alltid velat ha. Allt jag behöver för att bygga den finns ju.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar