tisdag 1 maj 2018

En ledig dag eller halvledig.

I dag blir det bara bilder från förra årets köksträdgård. Jag blir lite peppad av att se tillbaks på det jag lyckats skörda tidigare år, det ger mig energi och en kick att fortsätta även detta år Att kunna frossa i
kronärtskockor, bondbönor, stjälkarna från sparrissallad och en riven god ost, det är banne mig lyxigt.
Och att kunna ta in stora buketter av egna sommarblommor, det ger mig njutning för ögat. I dag tog jag halva dagen ledigt från odlandet. Vi fällde två björkar igår kväll som skuggade växthuset lite för mycket och större lär de ju växa sig så dessa tog vi ner. Det gav oss en hel del ved som vi ägnade förmiddagen åt att ta hand om. Det gav också mig en massa ris som jag kan använda som klätterstöd i köksträdgården åt både ärtor och bönor. 
Förra årets söta majs så obeskrivligt gott. Godare än nästan något annat jag ätit. Det gjorde att i år har jag satsat en hel bädd åt majs. Den pillade jag lite mer i morse. La på mer ensilage och planerade lite kring hur majsen sen ska sättas i den. Jag längtar redan till skörd! 
Ytterligare en bukett från köksträdgården, lite sensommarblomster. I år har jag haft det lite trögt med att få fart på försådda sommarblommor men nu börjar de att ta sig. Ett flertal av de köpta fröerna med olika sorters Rosenskära har tyvärr inte tagit sig så jag får dryga ut med annat i bäddarna. Blommor och grönsaker hör i hop. Efter att vi fixat färdigt de två fällda björkarna så åkte vi och tränade hund tillsammans med ett gäng glada kamrater och passade också på att gulla med en 4 veckor gammal valpkull. Så söta och goa. Vi avslutade dagen på en trevlig liten restaurang innan vi återvände hem. Trötta, mätta och nöjda med dagen. Ibland är det skönt att slippa laga mat.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar