Det här är så belönande. Att titta ner på denna goding under kålnätet i årets kålbädd. I dag var det dags att skörda denna och äta upp den. Broccoli är så väldans gott och jag läste en forskningsrapport från SLU om just broccoli och rapporten vände sig då till odlare av
kravmärkt broccoli. Där stod det att läsa att en broccoli skall helst ätas inom två timmar när den skördas för att smaka som allra bäst. Hur många har smakat så färsk broccoli? Broccoliknoppen är ju plantans blomma och det är ju rätt logiskt när man tänker efter, bryter man av en blomknopp så ser den rätt vissen ut efter en tid, en rätt så kort tid.
kravmärkt broccoli. Där stod det att läsa att en broccoli skall helst ätas inom två timmar när den skördas för att smaka som allra bäst. Hur många har smakat så färsk broccoli? Broccoliknoppen är ju plantans blomma och det är ju rätt logiskt när man tänker efter, bryter man av en blomknopp så ser den rätt vissen ut efter en tid, en rätt så kort tid.
I det här hushållet så äter vi dem purfärska den här årstiden. Knipsar av en, går in i huset och in i köket. Sköljer av den, ner i en kastrull med kokande saltvatten. Denna gång blav det broccolibuketter med pasta och ostsås. Simpelt och gott och det finns fler att skörda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar