torsdag 26 juli 2018

Inbakad lax.

Tror aldrig förr att jag fått så stora toppskott på broccolin som i år. En och annan planta kan ju leverera ett större huvud men att alla de plantor jag sådde i våras drämmer till med toppskott på runt 1 kg eller
straxt över det är häftigt. Vilken broccolisommar! Även den lila blomkålen har vuxit fint och den i korgen närmar sig 1 kg i vikt. Den har börjat dra i sär lite så den skulle skördats lite tidigare. Nu blir det till att förse frysen med lite förvällda broccoli och blomkålsbuketter.
Jag gillar att skörda av lite varje dag istället för att stå med x antal kilo av någon grönsak som skall tas om hand. Det gör att jag inte tycker det är så träligt. Jag plockar gärna in det som behöver tas hand om tidigt på morgonen, helst innan frukost. Sen har jag resten av dagen till annat. Blomkål och broccoli fryser jag in förvällda i lagom stora buketter. Ett par stycken i varje påse. Är stjälkarna början till träiga så skär jag loss dem och förväller dem för sig. De hamnar sen också i frysen men kommer att soppa senare. Nu när skörden var så god så räckte det även till middag. 
Det råder eldningsförbud i hela landet och vi har inte grillat sen i maj tror jag. Så idag fick det bli smördegsinbakad lax med ett suveränt gott kryddsmör som jag gjort tidigare och nykoka broccoli och blomkålsbuketter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar