torsdag 30 augusti 2018

Gör om, gör rätt.

För ett tag sen så la jag in hela saltgurkor i större glasburkar i jordkällaren. Tanken var att jag med en gaffel skulle fiska upp de gurkor jag behövde allt eftersom men slippa ha en massa små burkar ståendes. Läste ett inlägg på facebook av en
kvinna som hade sina saltgurkor så i gamla keramikkrus. Inget lock men ett smörpapper med en gummisnodd runt höll dammpartiklar och annat borta från gurkorna. Så jag gjorde samma sak men här om dagen så upptäckte jag att två av tre burkar hade möglat. Mina gurkor som jag varit så noga med att de skulle ligga under saltvattensytan hade ialla fall flutit upp och det var därför det möglat. Men jag har mycket inläggningsgurka i år så jag prövar igen men nu i 5 liters plastspänner. 
Nu lägger jag ett fat i varje bunke som tynger ner gurkorna, sen på med locket. När man sen tar upp fatet eller gurkor från bunken så får jag ta hjälp av en gaffel så jag inte kontaminerar saltlagen med baciller från mina händer. Detta var årets sista inläggningsgurkor. Jag passade på att riva bort plantorna nu för att börja förbereda det landet så smått för utplantering av den frösådda sparrisen som vuxit ur sina krukor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar