lördag 25 augusti 2018

Lasagne på lammfärs och musselsquash.

Härom veckan så grävde jag djupt ner i frysboxen för att lokalisera det lammkött som vi hade kvar av förra årets lammlåda. Jag hittade
ett kilo lammfärs som jag beslöt att göra färdigt med kryddor och grönsaker och frysa in den igen i portionsförpackningar. Hade på känn att det började bli dags att göra plats för en ny lammlåda. I dag så blir det lasagne på den färsen och tunnskuren musselsquash eller tefatssquash som en del säger.
Det här är den godaste squash jag vet, både denna vita och den gula. Jag känner ingen skillnad på dem utan det är bara färgen. Musselsquashen är fastare i köttet och innehåller mindre vätska än den vanliga avlånga upplever jag. Så här unga exemplar är ubergoda att äta råa rakt av eller i en råkostsallad eller finskurna på pizza eller hur som helst och till utfyllnad. I dag skär jag den i tunna skivor och lägger i lager i min lasagne. 
Utgrävningen i kylskåpet visade sig innehålla en ostskank, då använder jag den också. Mina loppade gamla brödformar som jag tycker är så användbara. Det ryms två lasagneplattor på längden i denna och i de mindre jag har går det i en och en halv platta för att täcka botten. Riktigt praktiskt att göra lasagne i dessa när man har en liten familj. En stor räcker till 4 lagom portioner eller tre något stora. Det är lätt att lyfta ut portionsbitarna ur formen med en osthyvel och sen lägga dem i en plastbytta med lock och frysa in. Om det finns nåt kvar att ftysa in vill säga. Lasagne brukara vara försvinnande gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar