Gårdagen vigdes åt att skörda och ta hand om från den stund jag satte raggsockorna på fötterna klockan sex på morgonen. Det var äppeltvätt inför kvällens pressning och
sen plockades 6 kg tomater som blev 6 burkar men fin tomatsås, ner i jordkällaren. Sen var det rengjöring av flaskor till musten och en insikt i att jag har för få flaskor. Det blev en tur in till stan för att köpa på sig fler. Sen plockade jag av 5 liter vaxbönor, sorten neckorgold. Min favorit. Det finns baljor kvar på plantorna som ska bli till utsäde nästa år.
Och sen ringde vår lammleverentör och meddelade att lammlådan var klar, alltså blev det en tur till deras gård och den fina lilla gårdsbutiken hos Karlströms. I år är lammen lite små pga av det dåliga betet men jag stödjer ändå denna möjlighet att få ett så fint kött i vår mathållning. Vi brukar också be om en lite mindre låda då vi bara är två personer i hushållet. 11 kg prima lammkött som betat gräs 1 mil från oss och sen när det är dags körts av familjen själv till ett litet lokalt slakteri här i närheten. Djuren slaktas samma dag som de kommer till slakteriet och lådorna kan oftast hämtas redan dagen efter. Jag packaterade om allt kött i portionspåsar om två och räknade ut att denna låda räcker till 63 portioner mat. Det som inte är med på bilden är färsen som redan var vacumpackad denna gång i 500 g påsar. Denna låda tillsammans med allt gott vi skördar på vår egen gård gör att vi kommer att kunna äta kungligt under en lång tid framöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar