Efter en härlig tur i skogen med hundarna så tog jag en sväng in i köksträdgården. Det är oktober och fortfarande så plockas det fina grönsaker ur den. Jag krafsade fram ett par nypotäter ur den bädd där jag satte sen färskpotatis tidigare. Den ska vi ha till julbordet men
skörden är så pass bra att jag kan nalla lite. Blasten på potatisen har jag slagit av men knölarna får ligga kvar i jorden. Ska täcka dem med ett tjockt lager med löv så fryser den inte lika lätt. En fin broccoli, lite persilja från växthuset och några rödbetsblad, några strån av purjolök, man behöver inte skörda hela purjolöken utan man tar så mycket som man behöver. Ett par små morötter. Inne i köket hade jag tomater och från frysen hämtade jag lammfärsbullar som jag gjort i ordning tidigare och voila´!
En bild kan inte beskriva hur jäkla gott det blev men jag hoppas med min blogg -om du funnit den, att fler börjar odla sin egen mat om man har möjlighet, för det går inte att jämföra nyskördat som tas till spisen med det man hittar i butik. Det är milsvidd skillnad i smak och fräschör. Så fyll gräsmattor och balkonglådor med ätbart :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar