torsdag 8 november 2018

Frestelser.

Jag tyckte att den här bilden kunde passa som starter på detta inlägg. En sent höstsådd rädisa med en fin storlek och bra smak nu när det finns fukt i bäddarna. Färgen däremot var ingen höjdare. Helt klart är att bilden på fröpåsen är något förbättrad. I verkligheten så tycker jag inte att ögat säger -åh vilken god, med härlig färg! Sådde ut det sista ur denna påse igår och kommer nog inte att köpa just gula rädisor igen.

Dagens frukost. ser god och frestende ut, om än mitt tycke lite snål. Jag är en matperson, tyvärr. Jag älskar mat och lägger på mig vikt bara jag går in i stekoset i ett kök... Så illa är det. Jag måste ta tag i detta. Att sy igen käften har jag insett för länge sen att det inte går även om det skulle varit väldigt effektivt. Banta har jag gjort i hela mitt liv i omgångar, ja eller i alla fall sen 20 års åldern och det fungerar inte. Jag gillar projekt så att leva som vegetarian några månader har jag också gjort lite då och då under åren men saknar kött för mycket och vikten satt lika stadigt fast. Vinterns projekt blir att pröva 5.2 dieten. Det där med att äggbanta eller bananbanta är inte min grej. Jag vill äta god mat! Jag behöver bara övertala mig själv om att jag inte behöver äta så mycket varje gång. Jag kommer troligtvis inte att svälta ihjäl om jag minskar på portionerna. I dag torsdag så gäller det alltså att fasta eller att äta väldigt lite. Jag räknar inte kalorier direkt men denna frukost torde gå som smalmat hoppas jag. Det blir ingen lunch idag men yttepytte lite middag i kväll och kanske ett glas fil eller youghurt innan tandborstningen så jag inte svälter ihjäl i natt. Dagens intag av kalorier ska inte vara mer än 500 kcl
Så med stort hjältemod gav jag mig i kast med dagens matlagning redan i morse. En bit lamm klappades in med kryddor och salt, fick en stekyta och åkte sen in i ugnen i väntan på att guben skulle komma hem till lunch. Ljuvligt fresstande dofter spreds sig i hela köket. Själv stålsätter jag mig och spar min del till middagen i kväll. Det är mycket mat på en sån här stor bit kött så resten kommer att skäras upp och frysas in. Kallskuret lamm med tillbehör är ljuvligt gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar