söndag 23 december 2018

Sann lyx på vårt julbord i morgon.

Nyskördad färskpotatis som sattes i augusti och sen slog jag av blasten när jag kände att det fanns fina knölar i jorden under plantan. Täckte bädden med ett rejält lager blast från andra grönsaker och löv. Det var vad jag hade tillgång till just då. Men det går lika bra att täcka med
halm eller hö, ensilage. Tanken är skydda potatisen från frost när sen minusgraderna och snön kommer. Materialet gör det lätt att ta sig ner till potatisen när man skall skörda den. Så här fin färskpotatis kan man alltså ha på sitt julbord om man sätter några knölar sent. Har man balkong så tar man en mindre låda eller hink och odlar i. Sen förvarar man den frostfritt tills man vill äta av potatisen.

Nu tar bloggen ledigt i morgon för då är det fullt hus här. Återkommer igen när det lugnat ner sig och tid till att blogga finns.

God jul!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar