Jamen så roligt att titta på vad andra äter. Såna här bilder är väl de som är mest avskydda på fejsbok, de och glada semesterbilder kanske. Nåväl. Jag postar dem för att den här bloggen handlar om självhushåll och i viss mån en miljövänligt alternativ livstil. En stor del av att vara självförsörjande handlar ju
om att tillverka sin egen mat och jag får i bland lite suckande frågor från folk som inte riktigt får tummen ur och vet hur de ska börja och vad ska man laga. Då är denna lunchtallrik ett exempel.
Dubbelpanerad spättafile med potatismos som innehåller strimlade torkade tomater och några rejäla smörklickar av ett örtsmör med blandade örter denna gång. Ett gäng bönor som gått en kort stund i det smör jag stekte fisken i. En hemslagen Hollandaise som jag serverade kall. Gjord på egna äggulor från våra höns. Och så majs, söt sockermajs av ett slag som inte finns i affären.
Allt på tallriken kommer naturligtvis inte från gården men en hel del (majs, äggen i såsen, potatismoset, tomaterna, örterna i smöret, bönorna) och jag är väldigt nöjd med dagens lunch. Efter en vända med hundarna på ishala skogsvägar så var det gott att sätta sig ner och äta denna mat. I kväll är det Mandelmanns. Nåt att se fram emot denna erbarmliga period på året. Och som av en händelse så har jag fortfarande kvar av glassen jag gjorde sist. Så det blir en liten myskväll framför tvn i kväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar