måndag 4 februari 2019

Djupvintern sa Mandelmanns.

 Ja det är ju ett bra namn på den här perioden. Djupvintern, årstiden då jag helst vill gå i dvala och bli väckt när våren tittat fram på allvar. Hur tar jag mig igenom? Jag äter. Har säkert skrivit det förr men
jag unnar mig det där lilla extra när det gäller mat även till vardags. 

En bit köpesmördeg som jag lokaliserade ute i frysen och grillat tuppkött under ett täcke av ost. Smördegen penslade jag med ett örtsmör jag gjorde förra våren då ramslöken växte frodig och fin. Smör, ramslök och vitlök blandas tillsammans. Kan det bli annat än gott? Det som blev kvar av det smälta örtsmöret blandade jag med majs. En snabbbea genom att använda majonnäs som jag gjorde i helgen + fransk dragon som jag förvarar i en burk med 12% ättika. Ättikspadet tar smak av dragonen och allt håller sig i burken hur länge som helst. Jag klipper lite dragon i majonnäsen och tillsätter nån matsked med spad och rör om. Det blir en fin bearnaisesmak på den såsen och det går att göra lagom stor portion.

Djupvintern, det är då man ska unna sig allt det gottiga man har samlat på sig i skåpen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar