tisdag 9 april 2019

Mat och potatis.

Jag åt samma igår minus ägghalvan och den nyklippta gräslöken som jag tog direkt från landet. Det är nåt speciellt med det första gröna från ens egna odlingar. En bit lax från Blomlöfs rökeri, samma som
jag frös in och tar fram lite i taget av. Så himla god. Denna gång tillsammans med ris och finhackade broccolistjälkar och majs. Till detta så gjorde jag en sötsyrlig soyasås med klipp från vitlök som tittat upp i ena bädden. Det blev en fin mild vitlöksmak på den såsen. Maten åt jag mellan två jobb. Först lassade vi släpet fullt av gammalt ensilage hos grannen och sen efter maten så var det dags att flytta lasset från kärran till potatislandet. Som jag i år lägger mitt på gräsmattan en bit bortom köksträdgården för att slippa oroa mig för potatisbladmögel bland tomaterna. Jag la kartonger först på grässvålen och sen ett rejält lager med ensilage, Nu ska jag vattna ordentligt och komma på ett smart sätt att hålla hönsen därifrån sen är det dags när som helst att sätta ut potatisen och vräka på med ännu mera material över den och vattna.
Så här fint har potatisen groddat sig under trappen vid den varma murstocken i mörkret. Nu är den redo att sätta ut i landet. På de långa vita groddarna blir det potatis och när vädret är det rätta så gror även det gröna skottet och tittar upp ovan jord. Sorterna är Cherie, Amandine och Arran victory en för oss ny sort. Jag har även några Connect som jag petar ner. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar