måndag 20 maj 2019

Bort med spenaten och ut med det sista från matsalen.

Slutskördat vintersådd spenat i en bädd i växthuset

Härlig dag i dag. Tomaterna åkte ner i bäddarna i växthuset igår och ut på friland, det får bära eller brista. I dag är det paprika, chili, gurka och melon som burits ut från vår matsal och ner till växthuset. Paprikor, chili och melon har satts i
bäddar i växthuset. Frilandsgrukor står också där omplanterade i nya krukor ett tag innan de avhärdats och kan sättas ut. Jag gjorde mig besväret att plantera om dem. Den första kålmalen flög förbi mig i morse så nu gäller det att vara lite på alerten. Den lilla taniga kålmalen kan göra stor skala och oftast när den dyker upp, vilket inte är varje år så nästan invaderar den kålen. På med nät ordentligt. Kolla på bladen och var snabb att plocka bort ägg vid angrepp. Även de första myggen var på G i morse. Surrade runt mig och talade om att de var hungriga. Åt rester till lunch. I går åt vi pasta med majs, sparris, vitlöksblast och lite bacon blandad med en skvätt grädde. Himla fint med en sån go matlåda i dag. Efter lunch så var det dags att ta hand om den stora grytan som jag fyllt med skivade rabarber och vatten. Den har stått ute i skuggan i tre dagar och nu ska den kokas upp och bli saft. Grytan kommer att fyllas på en gång med en ny laddning rabarber. Det står ytterligare en gryta på spisen och i den så förväller jag spenaten jag skördade i förmiddags. Full fart med andra ord. Hade planerat in att baka i dag men det får bli i möra, dagens projekt räcker gott.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar