söndag 5 maj 2019

Groddade mungbönor med riktigt lång grodd.

Det här är en favorit i det här hushållet. Att grodda mungbönor är enkelt men jag tänkte komma med ett litet tips. Oftast när jag ser bilder på groddade mungbönor så är de rätt så korta i grodden och ibland till och med lite gröna och så vill inte jag ha dem. Jag gillar dem långa, så som de ser ut i konservburkarna
man kan köpa eller som de ser ut när man äter biff med böngroddar på kinarestaurang. På bilden har jag förvällt ett gäng långa fina böngroddar lätt i saltet vatten. Ett supergott tillbehör på smörgåsen, jag la mina under det stekta ägget på frukostmackan, mums! Mungbönor ska groddas i mörker och ska   sköljas ofta för att bli riktigt goda och långa. Men istället för att jag beskriver hur jag gör så finns det annat duktigt folk som redan gjort bra förklarande filmer. 

Kolla in den här härliga kvinnan på youtube, som förklarar hur du odlar fram dom bästa mungbönsgroddarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar