Sparris och vitlök till en lammkotlett. Vad kan gå fel? Lamm från våra bekanta och resten från min köksträdgård. Detta blir min lunch idag. Salladen i år är dessutom så himla fin. Det lite kyligare vädret gör att allt bladgrönt trivs. Nu har vi så mycket sparris att jag kan skörda en portion och äta den istället för ris eller potatis till min lammkotlett.
Och så ska det kokas fiskbuljong. Jag stöter på många som tycker att mat och mathantering är äckligt. Det är åsikter och fördomar om att koka buljong på fisk och köttrens, det är konstiga ideer om inälvsmat. Jag har full förståelse för att man har olika smakpreferenser men det är synd att vi kommit så långt bort från ursprunget till god och nyttig mat. I dag finns allt i disken i affären. Pydligt förpackat och smakligt presenterat. Jag tycker att bilden på gäddhuvudet och de färska örterna libbsticka, dragon, timjan som jag plockat är vackert tillsammans med förra årets lök. Salt och en hel del torkade kryddor och lite drygt 1 liter vatten kommer att bli en fin fiskbuljong som jag kan frysa i portonsförpackningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar