Tycker att jag har skrivit denna rubrik flera gånger denna sommar eller höst. Så mycket tomater som vi har haft i våra odlingar. Jag bockar och bugar till moderjord. Så rikligt belönade vi blivit i vårt slit att sätta mat på bordet. Nu mognar de inplockade tomaterna snabbare än
vi hinner äta upp dem så så här dagen efter gårdagens middag så passar enklare sysslor bäst. Det blir till att fylla 10 litersgrytan med klyftade tomater, lök, salt, selleristjälkar och libbsticka och låta det koka ner till en lagom tjock tomatsås. Ett par varav med stavmixern innan den hälls upp på burk gör den slät och fin om det är det man vill uppnå. I dag har vi också ätit lunch på "resterna" från igår. Eller det blev inget kvar men alla olja som tuppen kokts i går ju fint att använda. Den är ju nu mera som en riktigt god buljong. Så jag plockade in några buketter färsk broccoli, klyftade ett gäng tomater och strimlade en gul lök. Kokade broccoli och pasta i saltat vatten och stekte under tiden grönsakerna i gjutjärnspannan i den goda oljan"buljongen från igår. Hade i extra mycket nymald svart peppar och en del färsk ingefära. Det känndes som om vi kunde behöva lite mer kryddigt idag, och då är vi normalt riktiga fegisar vad gäller stark mat. Så fort broccolin var klar så la jag den i stekpannan tillsammans med de andra grönsakerna och likadant gjorde jag med pasta. Det blev så gott med den mustiga oljan som innehöll så mycket smak.
vi hinner äta upp dem så så här dagen efter gårdagens middag så passar enklare sysslor bäst. Det blir till att fylla 10 litersgrytan med klyftade tomater, lök, salt, selleristjälkar och libbsticka och låta det koka ner till en lagom tjock tomatsås. Ett par varav med stavmixern innan den hälls upp på burk gör den slät och fin om det är det man vill uppnå. I dag har vi också ätit lunch på "resterna" från igår. Eller det blev inget kvar men alla olja som tuppen kokts i går ju fint att använda. Den är ju nu mera som en riktigt god buljong. Så jag plockade in några buketter färsk broccoli, klyftade ett gäng tomater och strimlade en gul lök. Kokade broccoli och pasta i saltat vatten och stekte under tiden grönsakerna i gjutjärnspannan i den goda oljan"buljongen från igår. Hade i extra mycket nymald svart peppar och en del färsk ingefära. Det känndes som om vi kunde behöva lite mer kryddigt idag, och då är vi normalt riktiga fegisar vad gäller stark mat. Så fort broccolin var klar så la jag den i stekpannan tillsammans med de andra grönsakerna och likadant gjorde jag med pasta. Det blev så gott med den mustiga oljan som innehöll så mycket smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar