torsdag 17 januari 2019

Äggröra på ankägg och grönsaker.

Nu är vi i mitten på januari och den hör vintern är snart slut. Hur har vi klarat oss matmässigt på våra egna produkter? Fantastiskt bra faktiskt. Jag är förvånad över att vi fortfarande har potatis och lök kvar då förra årets skörd var en katastrof. Men visst jag har snålat på just det. Har flera påsar med
gräslök i frysen och det är i princip dem vi använder istället för gul och rödlök. Potatis njuter vi av lite då och då och då är det riktig lyxmat och väldigt gott. 

Nu lägger alla bra med ägg ute i hönsgården. Så idag valde jag att göra en form av äggröra på ankägg. Från frysen hämtade jag tomater. Det är väldigt bra att frysa in tomater antingen hela, halverade eller i mindre bitar. Jättefint sen att ha i grytor, pajer, pasta eller som nu tillsammans med ägg och andra grönsaker. En röd lök offrade jag och några nävar av det vi har mer av, gräslök. Gula och gröna skärbönor har vi gott om och även sparrissallad vars stammar jag kapar ner i 15 cm bitar innan jag fryser dem. De blir lite som vattenkastanjer i texturen tycker jag när jag använder dem slantade i mat. De måste tillagas tycker jag annars är de inte goda. Slog i några droppar grädde i röran också och rörde ihop det så att det blev så där krämigt och gott. Ankäggen har en lite extra mjukhet, krämighet mot hönsäggen. De här är nog de enda ankäggen vi äter i år för resten ska i kläckaren.

I dag tar jag det lugnt, inväntar telefon från en läkare som jag hoppas ringer. Det är lite av min sista chans att få hjälp med min släkting. Sen är alla möjligheter uttömda och så även jag. Att man kan bära på så mycket glädje inför kommande projekt som jag ser fram emot och samtidigt ha en sån stor svart tärande klump i magen varje dag. Det sliter på en. Så nu ställer jag mitt hopp till den här läkaren, på mina bara knän.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar